Met dit landelijke initiatief wordt zichtbaar dat schoonmaken ook gezellig kan zijn. De gemeente bracht ook de waarde van afval in beeld met een workshop upcyclen.

Op Basisschool De Twijn kwamen ze in actie om Almelo zwerfafvalvrij te maken.

De leerlingen ontvingen van wethouder Javier Cornelissen een knikkertegel van gerecycled materiaal voor de school. De wethouder hielp mee om de schoolomgeving grondig op te ruimen. Er zijn in Almelo nog veel meer actieve scholen die na een schoonmaakactie een knikkertegel hebben verdiend.

Mobiele fabriek
Tot de buit van de schoonmaakactie behoorde veel vuurwerkafval, blikjes en plastic zakjes. Na afloop werden alle opruimers beloond met een lunch.

Tijdens de workshop Upcyclen kon van dichtbij worden bekeken hoe van het plastic afval, waardevolle producten gemaakt worden. In de mobiele fabriek werd het afval versnipperd, geperst en daarna verwarmd. Zo worden van gerecycled plastic de leukste slippers, paaltjes of zelfs tuinbanken gemaakt.

Goed initiatief
Beleidsmedewerker Karin Fakkert van gemeente Almelo vindt dit soort initiatieven belangrijk: “Zwerfafval opruimen is niet saai. En zo blijkt maar weer, zeker als je het met elkaar doet kan schoonmaken ook heel gezellig zijn.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden