Voor scholen is educatie een grote motivatie om mee te doen aan de pilot. Het geld dat te verdienen valt, wordt nuttig besteed.

De thema’s milieu en duurzaamheid raken met het drukke lesprogramma al snel op de achtergrond. De pilot is daarom een mooi initiatief vinden ze op basisschool De Klimop in Ridderkerk. De school scheidt het pmd-afval met kleine containers in de klas. Ze houden ook een aantal grote prikacties op het plein en in de omgeving.

Sparen voor muziekles
Met de beloning wil de school instrumenten aanschaffen zodat meer aandacht gegeven kan worden aan muziekonderwijs. Simone Trompetter, leerkracht van groep 6 en 7, merkt dat de pilot kinderen automatisch meer bewustwording meegeeft. “Ze zijn zelf heel erg betrokken en zeggen bijvoorbeeld

dat ze beter moeten opletten met de pakjes, omdat die te veel bij het restafval zitten.”

Animo bar-gemeenten
De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk hebben een gemeenschappelijke werkorganisatie. Waar in Ridderkerk meerdere scholen deelnamen aan de pilot, viel de animo in Albrandswaard en Barendrecht wat tegen. In Albrandswaard heeft de gemeente weinig hechte contacten met de scholen en doet één school mee. Scholen in Barendrecht hebben al een inzamelpunt voor pmd via het eigen systeem ‘Afval loont’.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden