De gemeente zet breed in op zwerfafval voorkomen met ruim 30 deelnemende organisaties.

Afvalscheiding en een schone omgeving moet voor iedereen gewoon worden, vindt beleidsmedewerker Maarten Versluis. Als betrokken inwoner van de gemeente heeft hij een groot sociaal netwerk en veel organisaties persoonlijk benaderd.

Erg actief
De pilot helpt jonge inwoners aan meer bewustzijn op het gebied van zwerfafval. Met ‘Wij gaan voor goud in BoZ’ hebben scholen en sportclubs een succesvolle campagne gevoerd. Over deelname aan de pilot heeft Versluis regelmatig enthousiaste reacties ontvangen. Steeds meer scholen vroegen extra afvalcontainers aan.

Zij zijn erg actief bezig met het thema en hun motivatie is vooral het educatieve aspect: meer bewustzijn creëren.

Grote klus
Versluis weet dus goed wat er speelt en wie interesse heeft in thema’s als afval. Persoonlijk contact geeft vaak het laatste zetje. Dat was ook het geval bij het evenement de Bergse Stadsreuzen. Deze unieke internationale stoet van opvallende kolossen maakt eens in de vijf jaar een parade door de stad. Versluis vroeg aan de scholen in de gemeente om voor dit jaar een eigen reus aan te kleden met zwerfafval. Een grote klus waar uiteindelijk honderden kinderen enthousiast aan hebben meegewerkt.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden