BERKELLAND

 UITGEBREIDE CULTUUROMSLAG

Op school, op de sportclub en in het openluchttheater. Leerlingen, leden en vrij­willigers van maat­schappelijke organisaties doen er sinds de pilot enthousiast wat ze thuis ook doen: afval scheiden.

‘Leerlingen spreken elkaar aan als iets in de verkeerde bak gaat’

Waarom thuis alles netjes scheiden en het op school of bij de vereniging in één bak gooien? Dat klinkt ook onlogisch voor veel Berkellanders. Een flink aantal actieve maatschappelijke organisaties omarmden de pilot Schoon Belonen. Naast afval scheiden hielpen ze zwerfafval te voorkomen en hun omgeving schoon te houden.

Betrokken theater
Zo haalt open­luchttheater Eibergen iedere dinsdagmiddag met haar vrijwilligers het zwerfafval uit de omgeving. Tijdens evenementen zorgen zij dat het plastic in de bakken komt en de zakken niet uitpuilen. De afvalbak buiten het hek, wordt door het theater in de gaten gehouden en geleegd.

Eco school
Het enthousiasme komt bij AOC Oost in Borculo niet uit de lucht vallen. De leerlingen scheidden al plastic in het kader van Eco-Schools: een internationaal keurmerk voor een duurzame school. Sinds de pilot scheiden ze ook blik en ander verpakkingsmateriaal.

Dubbele winst
Voetbalclub FC Eibergen was eveneens een ervaren plastic-scheider en hoefde ook niet lang na te denken om ‘ja’ te zeggen tegen deelname aan de pilot. Naast pmd scheiden, houden de leden regelmatig het sportpark en de omgeving ervan schoon. De club verdubbelde daarmee hun beloningsbedrag.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden