DELFT

 BURGEMEESTER ZIET KANSEN

De pilot heeft een positieve invloed op het streven naar een zwerfafvalvrij Delft, merkt burgemeester Marja van Bijsterveldt.

‘Bedrijven en organi­saties laten grote betrokkenheid zien’

In deze stad zeggen ze al jaren ‘Delft schoon, doe het gewoon!’ Burgemeester Van Bijsterveldt is het daar roerend mee eens. Bijna al het afval bevat grondstoffen voor hergebruik. Zonde om het zomaar weg te gooien. Veel Delftenaren denken zo. De gemeente ziet ook toe op schone buurten en spreekt waar nodig mensen aan op hun verantwoordelijkheid.

Samen initiatief nemen
De betrokkenheid bij een schone gemeente is in Delft groot en divers. Bedrijven als Schoevers, de studenten in de ontvangstweek of de Marokkaanse

Vereniging organiseren actief opruimacties. De pilot Schoon Belonen stimuleert mensen om samen nieuwe initiatieven op te pakken. Ook de burgemeester ziet dat het aanstekelijk werkt en steunt de pilot daarom van harte.

Lokaal de keten sluiten
De Delftse sportverenigingen rapen zwerfafval. Petflesjes en blik zamelen ze gescheiden in en daar krijgen ze geld voor. Zo spekken ze de kas en dat motiveert extra. Daarna verwerkt Stichting Stunt de flesjes tot nieuwe producten. Op deze manier sluit Delft heel lokaal een deel van de kunststofketen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden