ERMELO

VAN PASTORAAT TOT KEMPOSCHOOL

De gemeente promoot de pilot op haar website en benadrukt het belang van een schone leefomgeving. Deelnemende organisaties ontvangen maximaal
€ 1.000 voor hun (club-)kas en besparen op afvalkosten.

Kleine petflesjes en blikjes worden apart ingezameld. De petflesjes gaan naar een plasticbedrijf in Zeewolde. Dit bedrijf maakt 100% recyclebare pet waarvan weer nieuwe flesjes gemaakt kunnen worden.

Iedereen zijn eigen motivatie
De deelnemende organisaties hebben verschillende motieven om mee te doen aan het opruimen en scheiden van afval. De Christelijke Harmonie Crescendo wil een nieuwe partituur aanschaffen. Zij kunnen hun muziekrepertoire uitbreiden dankzij de verkregen beloning en daar kan dan weer iedereen van meegenieten. De eigenaar van Kemposchool Kanhai ziet dubbele winst: “Gunstig voor onze sportclub én voor een schoon Ermelo.”

De club denkt nog na over wat ze precies met hun beloning gaan doen, maar trainingsmaterialen staan in ieder geval op het lijstje.

Voor gemeente en clubkas
Voor het Pastoraat voor Bevrijding en Innerlijke Genezing is de voldoening van zwerfafval voorkomen zelf al de grootste beloning. Net als korfbalverenging Dindoa, die het doet voor een zwerfafvalvrije gemeente. Al vinden ze het ook fijn dat ze de clubkas ermee spekken. De Protestants Christelijke Basisschool Irene ruimt onder meer na ieder weekend de rommel van de hangjeugd op. Van de beloning voor de volle zakken wil de school nieuwe speelmaterialen aanschaffen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden