Om op een frisse manier zwerfafval op te ruimen is in Haarlem een nieuwe sport geïntroduceerd: troeptrimmen. Tijdens een groots event kwamen alle doelstellingen samen.

‘Wij gooien niets weg, wij rapen rommel op’

Onder begeleiding van een enthousias­merende ‘coach’ zijn de ongeveer 200 bovenbouwleerlingen van de Dr. H. Bavinckschool gaan troeptrimmen. Het doel: park Schoterbos zwerfafvalvrij maken.

Samenwerken
Het wijkteam van Spaarnelanden kwam de leerlingen een handje helpen. De kinderen renden door het park terwijl ze de leus ‘wij gooien niets weg, wij rapen rommel op’ scandeerden. Door tegelijk hard te lopen en op te ruimen, slaan ze twee vliegen in een klap.

De onderbouwleerlingen maakten in de tussentijd van plastic, petflesjes en blikjes een groot aantal blaas- en percussie-instrumenten voor een spetterende Zwerfafvalfanfare. Bij terugkomst van de bovenbouw zorgden zij voor een luid en warm onthaal.

Schone leefomgeving
Wethouder Cora-Yfke Sikkema is enthousiast: “Door troeptrimmen wordt het opruimen van zwerfafval een leuke activiteit en creëer je bewustwording rondom dit onderwerp. Samen zorgen we zo voor een schone leefomgeving.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden