KATWIJK

 TER ZEE EN TER LAND ALLES AAN KANT

De Zeeverkenners is een van de actieve verenigingen die zonder moeite hun volle spaarkaarten bij elkaar
hebben opgeruimd.

Grote drukte bij het Troephuis bij de Rijn, een van de verzamelpunten van de Katwijkse Zeeverkenners. De actieve Schoon Belonen-vereniging kwam tijdens de Landelijke Opschoondag in actie voor een schone omgeving.

Twee teams van tientallen verkenners maakten de omgeving van het Troephuis aan kant en ruimden daarna het park goed op. Wethouder Jacco Knape sprak de leden toe over gezamenlijke verantwoordelijkheid, gaf zijn waardering en prikte zelf een ronde in het park mee.

Eigen spaarkaarten
Voor de pilot heeft de gemeente eigen kaarten, stickers en posters laten ontwikkelen. Scholen en verenigingen die zich actief inzetten, konden een volle spaarkaart inleveren en kregen hiervoor € 30,-. Opvallende posters met de tussenstand hielden de scholieren en verenigingsleden in de kantines op de hoogte van het ingezamelde beloningsbedrag.

Kappie de meeuw
Op de basis- en middelbare scholen speelt de stripmascotte Kappie de meeuw een centrale rol in het lesmateriaal Vullis (Katwijks voor ‘vuilnis’). Met Nel Mahmoud-van der Plas van het Team Afvalinzameling laat hij Katwijkse scholieren zien wat er met het zwerfafval gebeurt in de gemeente. Het pakket bestaat uit een lerarenhandleiding, praatplaten, werkbladen en een knutselplaat.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden