Met een tentoonstelling en lessen van een kunstenares krijgen kinderen op een creatieve manier afvalbewustzijn mee.

‘We zetten wekelijks nog maar 4 in plaats van 12 containers aan de weg’

Bij basisschool de Vogelenzang in Spijkenisse krijgen de kinderen vanuit verschillende hoeken inzicht in afval. Allereerst scheiden ze pmd in de klas. Volgens leerkracht Yvonne de Jong scheelt dat wekelijks maar liefst 8 afvalcontainers, want ze zetten er nu nog maar 4 in plaats van 12 aan de weg.

Zwerfafval Experience
Deelname aan de pilot is gekoppeld aan educatieve acties, zoals een bezoek aan de tentoonstelling de Zwerfafval Experience in het Milieuhuis. In deze natuur- en milieu-educatieruimte van bibliotheek de Boekenberg worden

kinderen spelenderwijs geconfronteerd met hoe je omgaat met afval. Verder krijgen de kinderen zwerfafval-les van een kunstenares. De kinderen leren zo dat met afval unieke, creatieve dingen van waarde gemaakt kunnen worden.

Waardevolle grondstof
“De pilot zorgt op onze scholen, sportclubs en verenigingen voor de bewustwording dat afval een waardevolle grondstof is voor nieuwe producten”, vertelt wethouder Jan Willem Mijnans. “Bij onze inwoners moet dat vanuit verschillende kanten tussen de oren gaan zitten. Als iedereen meehelpt met afval voorkomen, opruimen en scheiden, zijn we beter af en goedkoper uit.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden