OOSTERHOUT

 INZAMELEN, SCHEIDEN EN DOORGAAN

Op verschillende manieren worden de inwoners van Oosterhout betrokken bij afvalscheiding en de aanpak van zwerfafval. Aan de pilot deden 35 maatschappelijke organisaties enthousiast mee.

‘Niet stoppen als je één doel hebt gehaald’

Blij met beloning
Kinderopvang Miniversum is fanatiek bezig geweest met flesjes en blikjes inzamelen voor kleurrijke wandborden. De borden zijn een mooie aanwinst en de kinderen zijn er superblij mee. Bij scoutingvereniging Erasmus prikten 200 kinderen zwerfafval in de buurt van hun clubhuis. Zo konden ze sparen voor een weekend weg om hun 50-jarig bestaan te vieren. Zorgcentrum Volckaert was zo enthousiast dat de organisatie gewoon door ging met gescheiden afval inzamelen nadat ze het maximum beloningsbedrag al hadden bereikt.

Voortdurend proces
Ook basisschool Torenschouw blijft gewoon afval inzamelen nu ze hun beloningslimiet hebben gehaald. Werken aan een beter milieu is een voortdurend proces en je moet niet stoppen als je één doel hebt gehaald, vinden ze daar. Gymnasium Sint-Oelbert startte een milieuraad die antwoord moest geven op de vraag: hoe zamelen we met de school nog meer flesjes en blikjes in en hoe houden we de omgeving schoon? De raad werkt met de gemeente samen om leuke opruimacties te organiseren.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden