Competitie-elementen maken jonge inwoners bewust van zwerfafval en afvalscheiding en stimuleren deelname.

‘De pilot laat jonge mensen zien dat afval niet op straat hoort’

De gemeente richt zich met de pilot op scholen en sportclubs. In de nieuwe wijk Terwijde in Leidsche Rijn werd afgetrapt met een spannende wedstrijd afval inzamelen tussen de basisscholen Hof ter Weide en Waterrijk. De leerlingen uit groep 5 en 6 maakten met elkaar de nodige blikjes, plastic flesjes, melkpakken, maar ook pannen en wc-brillen buit. OBS Waterrijk zamelde net een paar flesjes en blikjes meer in en greep daarmee de winst.

Geld voor Kika
Ook sportclubs in Utrecht lieten vol energie van zich horen. Zo deed V.V. De Meern fanatiek mee aan de pilot. Thuis scheiden de voetballertjes hun afval ook, dus waarom dan niet net zo op de club? Zo voorkom

je ook dat het afval gaat zwerven op of rond het sportpark. De opbrengst van de deelname en de volle zakken pmd schenkt V.V. De Meern aan stichting KiKa.

Niet op straat
Wethouder Kees Geldof, actief tijdens pilotevenementen, vindt de pilot een mooie manier om mensen al op jonge leeftijd mee te geven dat afval niet op straat hoort. Bovendien leer je ze zo dat het verstandig is om gescheiden in te zamelen, zodat je het kunt recyclen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden