De gemeente besteedt in de volle breedte aandacht aan zwerfafval.  Iedereen is op zijn eigen manier betrokken.

‘Iedereen is op zijn eigen manier betrokken bij schoon.’

Kinderen en jongeren zijn een belangrijke spil in de zwerfafvalaanpak van de gemeente. De pilot sluit aan bij het eigen zwerfafvalproject Schoon is Gewoon, met verschillende activiteiten voor diverse leeftijdscategorieën.

Poppenkast en toneel
Voor de allerjongsten is een poppenkastspel gemaakt rond het thema zwerfafval. Kinderen van 4 tot 12 jaar op de buitenschoolse opvang kunnen met een speciaal ontwikkeld zwerfafval-toneelspel aan de slag.

Scholen
Team Handhaving geeft op de basisscholen aan de groepen 5 en 6 les over zwerfafval. Ook op de middelbare school blijft er aandacht voor afval. Voor leerlingen in de brugklas is er het project TRASHBASH: een interactieve spelquiz over zwerfafval en afvalscheiding, gegeven door de Afvalbutlers.

Sportieve acties
Ook andere organisaties helpen mee bij een schoon Zoetermeer. Mixed Hockeyclub Zoetermeer hield tijdens de jaarlijkse jeugddag een spannende zwerfafval-battle: de teams streden om wie het meeste zwerfafval kon inzamelen en scheiden. De 62 enthousiaste jeugdteams zorgden er samen voor dat het sportterrein schoner was dan ooit.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden