Afvalinzamelaar Circulus-Berkel werkt samen met lagere én middelbare scholen aan afvalbewustzijn.

‘We willen ook de tieners betrokken houden bij zwerfafval’

Met de pilotgemeenten in haar werkgebied, Zutphen, Bronckhorst, Deventer, Doesburg, Apeldoorn en Lochem, werkt Circulus-Berkel nauw samen, ook op het gebied van afvaleducatie. Voor basisscholen heeft Circulus-Berkel het lesprogramma CleanWise. De kinderen gaan dan afval scheiden op school en leren hier via een schoolkrant, website, afvalscheidingswijzer en lessen in de klas van alles over. Voor middelbare scholen is als vervolg hierop het afvalscheidingsprogramma BClean ontwikkeld.

Met de iPad
Het Baudartiuscollege in Zutphen heeft BClean als eerste school in de regio opgepakt, met een eigen introductieprogramma. Zo was er aandacht voor afvalscheiding in alle klassen tijdens de

dagopeningen en gingen de kinderen zelf aan de slag met een digitale speurtocht. Lopend door het schoolgebouw met de iPad gingen leerlingen op zoek naar waardevolle grondstoffen. De opgedane kennis konden ze daarna direct in de dagelijkse praktijk brengen: iedereen kon zijn pmd-afval goed gescheiden inzamelen in de 40 speciaal bestickerde containers in de school.

Actieve tieners
Door aandacht te schenken aan educatie op zowel basis- als middelbare scholen houdt Zutphen ook de tieners betrokken, stelt wethouder Coby Pennings, die BClean op het Baudartius opende. Ze verwacht dat de leerlingen dankzij deze initiatieven en de pilot, ook thuis het afvalgedrag positief beïnvloeden.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden